Mapatge de Sants. El cooperativisme actual de Sants

CB BIB 2014nov22 SCEA mapatge Sants-page-001

Agenda del dia 22 de novembre

22 de novembre, 10 h

Casa del Mig
Parc de l’Espanya Industrial, s/n

inscripcions a:
scea@scea.cat
93 213 39 45
A les 10 h

Ruta per les iniciatives d’economia solidària del barri.Guiatge a càrrec de La Ciutat Invisible, amb la col·laboració d’AfoSants.
Lloc: Casa del Mig

A les 12 h
Taller literari i de memòria sobre cooperativisme. A càrrec de la Biblioteca Vapor Vell i la Biblioteca Popular Josep Pons.
Lloc: Biblioteca Popular Josep Pons, Can Batlló.

A les 12 h
Taller de construcció d’un giny amb material reciclat.A càrrec de La Col.
Lloc: Plaça exterior de Can Batlló.
L’activitat comptarà amb un petit refrigeri que anirà a càrrec de l’Economat Social.

#Bcnsostenible
L’activitat s’emmarca en el Mapa Barcelona + Sostenible (bcnsostenible.cat), un punt de trobada de la ciutadania que vol promoure la sostenibilitat a través de l’enriquiment del teixit veïnal i la dinamització comunitària.
El cooperativisme actual de Sants

La crisi econòmica ha transformat moltes de les certeses que teníem interioritzades.

A nivell social s’ha produit un qüestionament sobre l’economia dominant, que ha implicat una reflexió personal sobre la relació que mantenim amb el treball, el consum o l’estalvi.

És aquí quan les alternatives econòmiques proposades des del cooperativisme, s’han situat en la mirada de creixents sectors de la població.

La celebració del dia del Cooperativisme, les xerrades, articles, jornades i tallers, així com les exposicions, recerques i rutes per la memòria cooperativa del barri, han servit per a recuperar i actualitzar l’esperit cooperativista de Sants.

Aquests nous contextos han facilitat que, en els darrers anys, s’hagin creat o instal·lat noves cooperatives de treball al barri, i que la llista d’empreses autogestionades pels seus treballadors vagi creixent.

Més enllà de l’extensió de la cooperativa com a fórmula, la sensació és que a Sants s’ha produït una socialització de la cultura de la cooperació.

Queda molt camí per recórrer, i els reptes són importants. Però la llavor cooperativa està sembrada, i sembla que ja està germinant.

Text extret de l’article d’Ivan Miró a la Burxa núm. 177, desembre 2013.

Més informació sobre el cooperativisme de Sants a http://sants.coop

Anuncios

Publicado el 18 noviembre, 2014 en Uncategorized. Añade a favoritos el enlace permanente. Comentarios desactivados en Mapatge de Sants. El cooperativisme actual de Sants.

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: